Wat is Reiki?

Gepubliceerd op 17 juni 2024 om 17:36

Ik pas Reiki vaak toe tijdens mijn massages en ik vind het iedere keer weer een feest. De verbinding en de energie zijn iedere keer anders en toch ook zo bekend. Maar wat is Reiki? En waarom heb ik het over Reiki 1 en Reiki 2?

Rei (goddelijk / universeel) Ki (levensenergie) is een Japanse spirituele helingmethode. Er wordt gebruik gemaakt van handoplegging maar energie kan ook op afstand naar de ontvanger worden doorgegeven 

 

In 2019 behaalde ik mijn eerste graad in Reiki (Reiki 1) wat mij in staat stelt via handoplegging energie door te geven op fysiek niveau. Met 15 hand posities ga ik van top tot teen langs je lichaam. De Reiki stroomt naar waar het nodig is, en mocht er extra aandacht nodig zijn op een plek kan daar opnieuw of wat langer bij worden stilgestaan 

 

Pas met Reiki 2 begon de behoefte om consequent met Reiki te werken te groeien. Met deze graad raakte ik nog sterker verbonden met mijn zijn. Ik leerde de 3 symbolen die me in staat stellen extra kracht en verdieping op het emotionele en mentale vlak (en op afstand) door te geven. Wat de energie een nog mooiere werking geeft op gebied van bewustzijn en groei.

 

Er valt zoveel over Reiki te vertellen, maar wat ik het mooiste vind is dit:

 

Alle antwoorden, alle kennis en wijsheid huist in ons. Reiki is geen “magische oplossing” maar verbind je juist weer met die delen van jezelf die nu nodig zijn. Jouw zelfhelende vermogen krijgt een liefdevolle “wake up call” en stelt jou in staat jezelf te helen en de harmonie terug te vinden.

Je hebt het allemaal al in huis, mooi mens!