Uredu Wellness Blog

Naast het geven van ontspanningsmassages klim ik ook graag in mijn pen om blogs te schrijven over (vrouwen)gezondheid, het effect van massage en Reiki in verschillende situaties, zelfzorg en spiritualiteit. Pak een kop thee en lees gezellig mee.

Wat is Reiki?

Ik pas Reiki vaak toe tijdens mijn massages en ik vind het iedere keer weer een feest. De verbinding en de energie zijn iedere keer anders en toch ook zo bekend. Maar wat is Reiki? En waarom heb ik het over Reiki 1 en Reiki 2?

Lees meer »

Je stresscyclus doorlopen

Het boek "Burn-Out" van Emily en Amalia Nagoski biedt een diepgaand inzicht in hoe stress ons leven beïnvloedt en hoe we een burn-out kunnen voorkomen. Een van de belangrijkste concepten die het duo bespreekt, is het idee van het doorlopen van je stresscyclus. In dit blog wil ik graag dieper ingaan op wat dit precies inhoudt en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen.

Lees meer »

Huilen is een powermove

Huilen is nog steeds een gevoelig onderwerp. Tranen staan gelijk aan verdriet, pijn en kwetsbaarheid in haar puurste vorm. Daarom staan we paraat met zakdoeken. We knuffelen de tranen weg en manen we zonder erbij na te denken tot "niet huilen". Uiteraard om de ander te helpen, het verdriet te stoppen, maar eigenlijk is er een heel mooi proces gaande. Even los van acuut verdriet en emotie is huilen een geweldig middel om stress los te laten.

Lees meer »

Massage en seksueel trauma

Seksueel trauma is een ingrijpende gebeurtenis die diepe emotionele wonden kan achterlaten. Het kan invloed hebben op verschillende aspecten van iemands leven, waaronder het welzijn en de mentale gezondheid. Het is belangrijk om te erkennen dat seksueel trauma een serieus probleem is en dat professionele hulp en ondersteuning nodig is om te genezen en te herstellen.

Lees meer »

Reiki tegen stress

Ben je gestrest, overweldigd en op zoek naar een manier om innerlijke rust te vinden? Misschien is Reiki wel de oplossing voor jou. Reiki is een eeuwenoude Japanse techniek die wordt gebruikt om stress te verminderen, ontspanning te bevorderen en het lichaam in balans te brengen.

Lees meer »

Beroepsgeheim en massage

Als wellnessmasseur vind ik het beroepsgeheim ontzettend belangrijk. Mensen vertrouwen mij hun lichaam en geest toe tijdens een massage, en het is mijn taak om ervoor te zorgen dat deze vertrouwelijkheid te allen tijde wordt gerespecteerd.

Lees meer »

Liefdevol ouder worden

Ouder worden is een natuurlijk proces waar we allemaal mee te maken krijgen. Vaak wordt het gezien als iets negatiefs, maar laten we eens stilstaan bij de schoonheid van ouder worden.

Lees meer »

Beginnen aan een MLM? Lees dit eerst

Ben jij op zoek naar een manier om naast je massagepraktijk of coaching bedrijf extra inkomsten te genereren? Krijg jij in je DM's enthousiaste boodschappen van meiden die een "opportunity" voor je hebben waarmee je met weinig inspanning en veel op social media zijn knap kan bijverdienen? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een vertegenwoordiger van een MLM, en ik wil je met klem vragen deze blog helemaal te lezen als je het in overweging neemt.

Lees meer »

Zelfzorg voor Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen staat bekend om hun nieuwsgierige en communicatieve aard. Ze zijn vaak druk bezig met het verkennen van nieuwe ideeën en het ontmoeten van nieuwe mensen. Maar het is ook belangrijk voor Tweelingen om tijd te nemen voor zichzelf en te zorgen voor hun mentale en fysieke welzijn. Hier zijn een aantal typische zelfzorg activiteiten die perfect passen bij dit luchtige sterrenbeeld!

Lees meer »

Praat eens lief tegen jezelf

We kennen hem allemaal wel, die kritische stem in ons hoofd die ons constant vertelt dat we niet goed genoeg zijn. De innerlijke criticus kan ons behoorlijk gek maken en ervoor zorgen dat we ons onzeker voelen over onszelf en wat we kunnen. Maar wat als ik jullie vertel dat er een eenvoudige en effectieve manier is om die innerlijke criticus het zwijgen op te leggen?

Lees meer »

Zelfzorg op een budget

Zelfzorg is ontzettend belangrijk, maar het kan soms lastig zijn om dit op een budget te doen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om jezelf te verwennen en goed voor jezelf te zorgen zonder dat het je veel geld kost. Hier zijn 10 manieren van zelfzorg waarvoor je je niet in de schulden hoeft te steken.

Lees meer »