Uredu blogt over de waarde van rust, holistisch welzijn en zelfzorg.

Ben je soms nieuwsgierig naar wat onderliggende oorzaken van pijntjes kunnen zijn? Bekijk jij je gezondheid ook vanuit een groter geheel? In mijn blog zet ik een aantal kwaaltjes / signalen uiteen vanuit holistisch perspectief. Mocht je graag een onderwerp terug zijn voel je vrij een mailtje te sturen. 

Daarnaast deel ik hier graag de voordelen van massage en wat diepgaandere verhalen omtrent Uredu en ondernemen. Leuk dat je meeleest! 

Het pad naar innerlijke vrijheid, het helen van stress

Stress is een onvermijdelijk onderdeel van het leven, maar wat als ik je zou vertellen dat het mogelijk is om een dieper begrip van stress te krijgen en een pad te bewandelen naar innerlijke vrijheid? Gabor Maté, auteur van "De Mythe van Normaal", neemt ons mee op een transformerende reis om stress te begrijpen en te helen. Laten we samen ontdekken hoe we stress kunnen transformeren tot een bron van groei en empowerment!

Lees meer »

Zet rust en ontspanning op de agenda

Het is toch grappig om te zien dat het heel gebruikelijk is om afspraken, deadlines en verjaardagen op de kalender te zetten, maar momenten voor jezelf dan weer niet. Want daar is toch geen tijd voor?! En dat terwijl die momenten  juist zo belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat je alle afspraken, deadlines en verjaardagen ook vol energie tegemoet kan gaan. Of in ieder geval niet met een lege batterij. 

Lees meer »

De energie van het seizoen: Beltane

Het is altijd een goed idee om stil te staan bij de veranderingen die plaatsvinden in de wereld om ons heen en de energie die we daarbij ervaren. Met de komst van mei en de start van het Beltane-jaarfeest, is er veel te voelen en te beleven.

Lees meer »

Het effect van ontspanningsmassage op stress

In het boek "Burn-Out" beschrijven Emily en Amalia Nagoski hoe ontspanningsmassage kan helpen bij het doorbreken van de stresscyclus. In deze blog zal ik uitleggen wat ontspanningsmassage is, hoe het kan helpen bij het verminderen van stress en welke voordelen het kan bieden voor de algehele gezondheid.

Lees meer »

Ontspanningsmassage als Brandstof

Ontspanningsmassage kan dienen als een soort brandstof voor je lichaam en geest. Door het ontvangen van een ontspanningsmassage kunnen stress en spanningen in het lichaam verminderd worden en kan de geest tot rust komen. Dit kan vervolgens bijdragen aan meer energie, focus en productiviteit in het dagelijks leven.

Lees meer »

Positief denken, even oefenen

Een gezond lichaam is ook een gezond koppie en een gevoel van tevredenheid. Positief denken kan bijdragen aan een gezonde leefstijl. Vanwege een aantal inzichten die ik de afgelopen maand heb gehad wil ik een blog wijden aan positief denken.

Lees meer »

Stop niet te vroeg, doorloop je stress cyclus volledig

Stress is een normaal onderdeel van het leven. Het helpt ons om alert te zijn en ons te concentreren op taken die moeten worden voltooid. Echter, als stress onbeheersbaar wordt en overweldigend, kan het leiden tot burn-out, een aandoening die wordt gekenmerkt door fysieke, emotionele en mentale uitputting.

Lees meer »

De energie van het seizoen: Ostara

Ostara blessings mooierd! Ostara of de Lente equinox (21 maart) staat in het teken van Vruchtbaarheidsgodin Eostra. Zij symboliseert niet alleen het lichamelijke aspect van vruchtbaarheid, maar ook die van de geest. onze dromen en wensen.

Lees meer »

Zelfzorg: 4 manieren om respectvol "nee" te zeggen

Nee zeggen. Lastig als je het mensen naar de zin wilt maken. Maar ook op een vriendelijke manier kan je bedanken. Hierbij 4 suggesties om mee te oefenen. Wanneer jij helder je grenzen communiceert weten anderen wat ze van je kunnen verwachten. Duidelijkheid maakt een hoop goed!

Lees meer »

5 voordelen van massage

Massage is een eeuwenoude praktijk die bekend staat om zijn ontspannende en therapeutische voordelen. Het is een geweldige manier om spanning en stress in het lichaam te verminderen en kan ook helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de algehele gezondheid. Hier zijn 5 van de belangrijkste voordelen van massage:

Lees meer »

Het effect van Reiki op stress

Stress is iets waar we allemaal wel eens last van hebben, en het kan een behoorlijke impact hebben op ons welzijn en geluk. Gelukkig zijn er verschillende manieren om stress te verminderen, waaronder de alternatieve geneeswijze Reiki.

Lees meer »

Zelfzorg tips voor mensen met een kantoorbaan

Als je een baan hebt waarbij je veel tijd achter een bureau doorbrengt, kan het lastig zijn om jezelf gezond en actief te houden. Maar met de juiste mindset en enkele eenvoudige gewoonten kun je je welzijn tijdens de werkuren aanzienlijk verbeteren! 

Lees meer »

Massage inspiratie - De Oxytocine Factor


Dit boek is hét vertrekpunt voor het verkennen van jouw pad naar rust & verbondenheid. Ik heb het boek letterlijk net uit en wil er meteen over delen. Want het is zojuist (wetenschappelijk) bevestigd: rust, geluk, verbinding en genezing zit in ons allemaal. Omdat we momenteel in een maatschappij leven waar de “vecht en vlucht factor” geldt, vergeten we de tegenpool.  Namelijk rust en verbondenheid. Lees verder

Stress op het werk: de tunnelvisie van stress


Een tijdje geleden vertelde een dame tijdens de massage dat ze moest denken aan een quote van een manager: “Als ik iets gedaan wil krijgen loop ik naar de drukste persoon. Die cheft het wel tussendoor”   Lees verder

Wellness voor mama’s to be: Zwangerschapsmassage


Zwangere vrouwen beleven een hoop in relatief korte tijd. Veel fysieke veranderingen en natuurlijk een komende transformatie in haar leven, moeder worden.  
Met alles wat er gaande is in lijf en leven lijkt het me belangrijk het eigen welzijn juist nu op de agenda te zetten voor deze vrouwen. Zwangerschapsmassage is een mooi begin. Lees verder

Wat is Reiki?


Ik pas Reiki vaak toe tijdens mijn massages. Vind het iedere keer weer een feest. De verbinding en de energie zijn iedere keer anders en toch ook zo bekend. Maar wat is Reiki? En waarom heb ik het over Reiki 1 en Reiki 2?
Lees verder

Il dolce far niente 


Het lijkt haast onmogelijk om maar even niets te doen. Onze telefoons vullen dat “niets” wel op met scrollen, appen en lezen.
Dus écht niets doen. Gewoon uit het raam kijken, dagdromen en lekker lummelen, dát is echt een prestatie. 
Lees verder

Tijd voor jezelf hoef je niet te verdienen

Het schuldgevoel bekruipt je.  Je hebt net een zaterdag voor jezelf geregeld. Even weg van je gezin. Weg van huis en terug naar jezelf, want soms heb je dat gewoon even nodig. En dat is heel begrijpelijk lieverd, dus doe het voor jezelf!

Je partner, je kids, ze zijn er ok mee, dus waarom jij niet!?

Volgende innerlijke discussie: “ga je dat bedrag HELEMAAL aan jezelf uitgeven?”
Lees verder

Een meisje met een missie

Ik merkte dat ik me een beetje irriteerde aan de burn-out verhalen. Want na de burn-out volgde "het helemaal anders doen".
Een andere leefstijl, een andere baan, een onderneming
Oude patronen achterlaten, oud zeer de aandacht geven, oude gebruiken stoppen
En waar het bij mij irriteert mag ik verder kijken. Lees verder

Huilen is een powermove; de functie van huilen.

Dit keer een blog over stress verwerking, één van de 6 manieren om je stress cyclus af te ronden: Huilen.

Huilen is nog steeds een gevoelig onderwerp. Tranen staan gelijk aan verdriet, pijn en kwetsbaarheid in haar puurste vorm. Daarom staan we paraat met zakdoeken. knuffelen we de tranen weg en manen we zonder erbij na te denken tot "niet huilen".  Lees verder

Rust is geen beloning

Deze zin kan nogal wat losmaken, afhankelijk van hoe je het interpreteert.

Rust is geen beloning, wat doet die uitspraak met je?

Lees verder

Je stress cyclus doorlopen

We hebben tegenwoordig allemaal met stress te maken, soms op dagelijkse basis. Op zich niet erg volgens Emily en Amelia Nagoski. Het punt is dat we dagelijks met dezelfde dingen geconfronteerd worden.

Boven op een berg zitten is een heerlijke gedachte, maar werkt niet in de realiteit. Dus we mogen accepteren dat de stress factoren blijven én dat wij zelf mogen uitvinden hoe we deze het beste kunnen verwerken  Lees verder

 

Het jaar van rust & ontspanning

Een jaar vol rust & ontspanning. Mooi mens, ik wens je een schitterend jaar vol rust & ontspanning. Op het eerste gezicht niet heel origineel maar geloof me het is magisch.  Lees verder

 

Stress gaat nergens heen, en jij ook niet

Mooi mens, zullen we samen accepteren dat stress onderdeel van het leven is? Ons oerbrein kent het verschil tussen wilde dieren en werkmail-meldingen niet. We zijn veilig maar hyper-alert in ons 24/7 bereikbaar tijdperk 🤯

Ons lichaam reageert hetzelfde. Lees verder

Je lichaam vertelt: Nek- en Schouderpijn.

Ik werk stapsgewijs door ons lichaam en maak in dit blog de combinatie van nek- en schouderklachten. Vaak tackel ik ze allebei op de massagetafel, veel spierovergangen, aanhechtingen en dus ook knopen in dit gebied. Maar er zijn, naast pijnlijke spieren, nog andere zaken die ten grondslag kunnen liggen aan nek- en schouderpijn. Ik kan kneden tot ik een ons weeg, de wortel van de pijn ligt elders en dat leg ik uit in deze serie van "Je lichaam vertelt". Lees verder

Je lichaam vertelt: Hoofdpijn.

Omdat ik de eerste helft van november ontzettend last had van hoofdpijn, grenzend aan migraine, werd ik uitgenodigd verder te kijken dan alleen de pijn en de beperking. Waar kwam dit vandaan? Wat speelde er allemaal op het moment dat ik zo'n last van mijn hoofd kreeg, en hoe voelde ik me erbij? Dat is de inspiratie geweest om weer in de pen te klimmen en een blogserie te schrijven: "Je lichaam vertelt". In deze serie zet ik het fysieke, maar ook het mentale en het onbewuste naast elkaar zodat we samen op een holistische manier naar de klacht kunnen kijken. Lees verder