Mijn massage inspiratie - De oxytocine factor

Dit boek is hét vertrekpunt voor het verkennen van jouw pad naar rust & verbondenheid.

Ik heb het boek letterlijk net uit en wil er meteen over delen. Want het is zojuist (wetenschappelijk) bevestigd: rust, geluk, verbinding en genezing zit in ons allemaal. Omdat we momenteel in een maatschappij leven waar de “vecht en vlucht factor” geldt, vergeten we de tegenpool.


Namelijk rust en verbondenheid.


Oxytocine is het hormoon wat we allemaal, mannen en vrouwen, in ons hebben. Eveneens de tegenhanger, vasopressine. Dit is geen boosdoener want dit hormoon hebben we nodig om bijvoorbeeld onze hand weg te trekken als we tegen een hete theekop aankomen. Balans tussen deze twee is de sleutel voor meer rust, plezier en connectie.

Deze balans kan op zoveel manieren bereikt worden. Voor eenieder uniek, door rust, contact, beweging, voeding, en….massage!

Door massage maakt het lichaam van de ontvanger Oxytocine aan, wat een kalmerend, voldaan gevoel geeft. Dit door ook een lagere bloeddruk, hartslag en vermindering van stresshormonen in het bloed.

Win-win-win.


Er valt nog meer moois te delen uit dit boek, maar voor nu laat ik het hierbij. Als jij meer wilt weten over dit fijne hormoon en hoe het jouw gevoel van rist en verbinding beïnvloed raadt ik je dit boek van harte aan. 

(Ook erg leuk voor collega masseurs want zo zie je ook wat jouw werk doet voor jouw cliënten!)

De Oxytocine Factor - Kerstin Uvnäs Moberg