Wellness voor mama’s to be: Zwangerschapsmassage

Zwangere vrouwen beleven een hoop in relatief korte tijd. Veel fysieke veranderingen en natuurlijk een komende transformatie in haar leven, moeder worden. 

Met alles wat er gaande is in lijf en leven lijkt het me belangrijk het eigen welzijn juist nu op de agenda te zetten voor deze vrouwen. Zwangerschapsmassage is een mooi begin.

Voordelen van massage tijdens zwangerschap

Massage heeft een groot aantal voordelen voor het welzijnsgevoel. Stressvermindering, het kalmeren van de spieren, loslaten van lichamelijke en emotionele spanning en het bevorderen van de energie. 

Met alle kwaaltjes die zwangerschap met zich mee kan brengen en de eventuele spanning van de voorbereiding op haar nieuwe rol is ontspanning erg welkom. 

Een goede nachtrust is niet meer zo vanzelfsprekend als de favoriete houding niet echt meer mogelijk is, of als alle gedachten in de stilte helemaal los gaan. Massage heeft al het effect van een goed nachtje slapen maar bevorderd ook de nachtrust. Wanneer we uitgerust zijn, of ons tenminste uitgerust voelen, kunnen we een hele hoop hebben. 

Daarnaast is het afvoeren van afvalstoffen ook erg bevorderlijk voor het welzijn. In het geval van zwangerschapsmassage ligt hier een aandachtspunt. 

Zwangerschapsmassage maakt gebruik van langzame en zachte grepen om te voorkomen dat er veel afvalstoffen vrijkomen. Omdat mama en baby een bloedsomloop delen is deze massage meer gericht op ontspanning en niet op het wegduwen van spierknopen.

En natuurlijk zijn de hormonen die vrijkomen tijdens massage goed voor het geluksgevoel wat doorwerkt in de band tussen moeder en kind. Oxytocine specifiek is het hormoon van rust & verbinding en speelt een rol bij het geven van borstvoeding.

 

Momentje voor mama en baby

Vanaf 16 weken zijn de mama’s to be welkom voor een zwangerschapsmassage. Eenmaal in het tweede trimester zijn kwaaltjes als extreme vermoeidheid en misselijkheid vaak voorbij. Juist dan weer in contact komen met haar lichaam en het kindje kan een heerlijk verwenmoment zijn. 

Alle hormonen die vrijkomen tijdens de massage komen ook bij de kleine terecht, dus die pikt ook de rust en ontspanning mee. Vaak bewegen baby's ook wanneer de moeder stilligt wat een extra dimensie geeft aan de ervaring. 

Daarnaast kan dit stukje lichaamsbewustzijn ervoor zorgen dat zwangeren lekkerder in hun vel zitten en daardoor wellicht spannende gedachten omtrent de bevalling verminderen. 

Ook na de bevalling is massage een goede ondersteuning van het fysieke herstel. 4 weken na de bevalling en 6 weken na een keizersnede is het mogelijk een massage te geven. Extra, zachte aandacht voor de spieren die nu meer belast worden door het dragen van de baby. 

Een ander mooi effect van massage in deze mooie maar intense periode is het verminderen van stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid. Wat heb ik toch een heerlijk vak! 

Wellness als ondersteuning

Ik zal blijven zeggen dat wellness en wellness massage geen luxe ervaringen zijn. Momenten van rust dragen bij aan een evenwichtiger en energieker leven. Wat juist erg waardevol is wanneer er veel staat te veranderen in je leven. Bijvoorbeeld bij een zwangerschap.

Zwangerschapsmassage zet het effect van wellness massage in om de mama in wording ondersteuning te bieden met haar veranderende lichaam en leven. 

Rust en ontspanning om weer tot zichzelf te komen. Bewust een moment verbinding met haar lichaam en baby te maken. Wellness bewust als ondersteuning in dit schitterende proces inzetten. Ik kan het alleen maar van harte aanmoedigen.

 

Een zwangerschapsmassage boeken of cadeau doen? Dat kan!