De maan als zelfzorg-coach

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 11:13

Ken je dat gevoel van flow, en dat alles gaat zoals het hoort te gaan? Wanneer je ineens extra energie hebt als je dat goed kunt gebruiken, of wanneer het helemaal ok is als het tempo wat lager ligt. Heerlijk toch? In de natuur gaat het net zo, staat ook niet alles 24/7 aan maar wordt er een cyclus doorlopen. Laten we eens zien hoe de maan als zelfzorg coach kan dienen.

De 4 fases van de maan - Wat betekenen ze?

Laten we eerst eens kijken naar alle fases van de maan en hun kenmerken. We kennen allemaal de volle maan en de energie die ervan af komt, maar welke invloed hebben de andere 3 fases op ons?

 

  1. Nieuwe maan: Tijdens de nieuwe maan is de maan volledig onzichtbaar aan de nachtelijke hemel. Dit is een tijd van vernieuwing en nieuwe beginnen. Het is een goed moment om intenties te zetten en doelen voor de komende maand te stellen.

 

  1. Wassende maan: Wanneer de maan groter en helderder wordt, is ze in de wassende fase. Dit is een tijd van groei en expansie. Het is een goed moment om actie te ondernemen en te werken aan je doelen.

 

  1. Volle maan: De volle maan is het hoogtepunt van de maancyclus en wordt vaak geassocieerd met emotionele pieken en intense energie. Het is een tijd van loslaten en het vieren van je successen. Het is ook een goed moment om te reflecteren op wat er in je leven speelt.

 

  1. Afnemende maan: Tijdens de afnemende maan neemt de helderheid van de maan af en keert ze terug naar haar nieuwe maan fase. Dit is een tijd van loslaten en opruimen. Het is een goed moment om te reflecteren, te mediteren en te rusten.

Goed voor jezelf zorgen per maanfase

  1. Tijdens de nieuwe maan: Neem de tijd om te mediteren en je intenties te zetten voor de komende maand. Schrijf je doelen op en maak een plan van aanpak.

 

  1. Tijdens de wassende maan: Ga naar buiten en geniet van de groeiende energie van de maan. Doe aan lichaamsbeweging en werk aan je doelen.

 

  1. Tijdens de volle maan: Neem de tijd om te reflecteren en los te laten wat je niet langer dient. Mediteer, doe aan zelfzorg en vier je successen.

 

  1. Tijdens de afnemende maan: Gebruik deze tijd om tot rust te komen, te mediteren en te reflecteren. Maak ruimte voor nieuwe energieën en bereid je voor op de nieuwe maancyclus.

 

Door bewust te zijn van de 4 fases van de maan en hoe ze ons kunnen beïnvloeden, kunnen we beter voor onszelf zorgen en in harmonie leven met de natuurlijke cyclus van het universum.