De energie van het seizoen: Ostara

Gepubliceerd op 21 maart 2023 om 19:26

Ostara blessings mooierd! Ostara of de Lente equinox (21 maart) staat in het teken van Vruchtbaarheidsgodin Eostra. Zij symboliseert niet alleen het lichamelijke aspect van vruchtbaarheid, maar ook die van de geest. onze dromen en wensen.

Nieuw leven staat op het punt in bloei te barsten, de knopen aan de bomen en de belofte van velden vol bloemen. De dagen worden weer langer en de nachten korter. Het licht komt weer terug.

 

Nieuwe energie!

Heerlijk die lentekriebels, de hoopvolle energie van warmte en plannen werkelijkheid zien worden. Optimistisch en open stappen we het nieuwe seizoen tegemoet. 

Dit is wederom een reflectiemoment waarop we weer mogen kijken naar wat ons dient en wat niet. Is er na Imbolc toch weer een ongewenste gewoonte ingeslopen? Geen probleem, we hebben weer een frisse start!

 

Met Ostara zijn de dag en nacht even lang, een perfecte balans tussen licht en donker. Daarom is voor mij een onderliggend thema met Ostara "Balans". We bestaan immers uit lichte en donkere kanten en ik vind het interessant te zien welke schaduwkanten dienend zijn en welke lichte kanten roet in het eten gooien. 

Juist nu wil ik liefdevol naar mijn schaduw kijken en zien waar zij me inspireert en verder helpt. En daar waar ik teveel energie weggeef haal ik dit liefdevol weer naar me toe. 

Manieren om Ostara te vieren

1. Maak een mooi Ostara altaar met bloesem, eieren (bewaar echte eieren niet te lang!) en een vertegenwoordiging van je plannen. Bijvoorbeeld een briefje met jouw doel voor dit jaar, een foto van het resultaat van je plannen of een tarotkaart die de verwezenlijking van jouw ideeën vertegenwoordigd.  

 

2. Ga lekker naar buiten en geniet van de zon, bloemen en het nieuwe leven om je heen. Maak een wandeling zonder muziek op je oren en luister naar de vogels, voel de grond onder je voeten en zie alle schitterende bloemen die op zijn gekomen.

 

3. Versier eieren, het symbool van vruchtbaarheid, en geef daarbij jouw intenties mee. Terwijl je de eieren versiert kan je jouw plannen visualiseren en invoelen dat de kracht in de eieren jouw helpt je doel te behalen. Eet deze eieren met je dierbaren om zo de nieuwe energie te delen.


Er zijn nog ontzettend veel manieren om Ostara te vieren, samen of alleen. Kijk maar wat het beste bij je past. Journalen is altijd een goed idee bij de jaarfeesten omdat je dan het verloop van de energie en het effect op jouw intenties kan zien. Maak er iets moois van!