Positief denken, even oefenen

Gepubliceerd op 6 april 2023 om 19:09

Een gezond lichaam is ook een gezond koppie en een gevoel van tevredenheid. Positief denken kan bijdragen aan een gezonde leefstijl. Vanwege een aantal inzichten die ik de afgelopen maand heb gehad wil ik een blog wijden aan positief denken.

Positief denken, wat heb je eraan?

Een positieve mindset is een manier van denken die gericht is op mogelijkheden, groei en kansen. Het gaat om het kiezen van een perspectief dat je helpt om vooruit te komen in plaats van vast te zitten in negativiteit. Het is belangrijk om te onthouden dat onze gedachten ons gedrag en onze emoties beïnvloeden, dus het is essentieel om te leren hoe we onze mindset kunnen beïnvloeden.

Een positieve mindset begint met het herkennen van negatieve gedachten en deze te vervangen door positieve. Dit betekent niet dat je jezelf moet dwingen om alleen maar positief te denken, maar wel dat je je bewust moet zijn van je gedachten en deze kunt omkeren wanneer je jezelf betrapt op een negatieve gedachte. Bijvoorbeeld, in plaats van te denken "dit zal nooit werken", kun je denken "ik kan hier een manier vinden om dit werkend te krijgen". Door positieve gedachten te hebben, kan je je geest openstellen voor nieuwe mogelijkheden en kansen.

Waarderen wat je hebt

Een ander belangrijk aspect van een positieve mindset is het waarderen van wat je hebt. Dit betekent dat je je richt op de positieve dingen in je leven in plaats van te focussen op wat er ontbreekt. Door dankbaarheid te tonen voor de goede dingen in je leven, kun je jezelf helpen om meer te waarderen wat je hebt en minder te verlangen naar wat je niet hebt.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat een positieve mindset niet betekent dat je nooit teleurstellingen of tegenslagen zult ervaren. Het betekent dat je leert omgaan met deze uitdagingen op een positieve en veerkrachtige manier, in plaats van jezelf te laten overweldigen door negativiteit. Het gaat om het hebben van vertrouwen in jezelf en je capaciteiten en het omarmen van mogelijkheden om te groeien en te leren van elke ervaring.

The only way is up!

Een positieve mindset is een manier van denken die gericht is op het vinden van mogelijkheden en kansen, het waarderen van wat je hebt en het omgaan met uitdagingen op een positieve en veerkrachtige manier.


Door bewust te zijn van je gedachten en deze om te zetten in positieve gedachten, kun je je geest openstellen voor groei en vooruitgang. Ik moet er zelf ook vaak genoeg weer mee oefenen maar ik ga het aan!