De energie van het seizoen: Ostara

Ostara blessings mooierd!

Ostara of de Lente equinox (21 maart) staat in het teken van Vruchtbaarheidsgodin Eostra. Zij symboliseert niet alleen het lichamelijke aspect van vruchtbaarheid, maar ook die van de geest. onze dromen en wensen.

Nieuw leven staat op het punt in bloei te barsten, de knopen aan de bomen en de belofte van velden vol bloemen. De dagen worden weer langer en de nachten korter. Het licht komt weer terug.

Nieuwe energie

Heerlijk die lentekriebels, de hoopvolle energie van warmte en plannen werkelijkheid zien worden. Optimistisch en open stappen we het nieuwe seizoen tegemoet. 

Dit is wederom een reflectiemoment waarop we weer mogen kijken naar wat ons dient en wat niet. Is er na Imbolc toch weer een ongewenste gewoonte ingeslopen? Geen probleem, we hebben weer een frisse start!

Balans

Met Ostara zijn de dag en nacht even lang, een perfecte balans tussen licht en donker. Daarom is voor mij een onderliggend thema met Ostara "Balans". We bestaan immers uit lichte en donkere kanten en ik vind het interessant te zien welke schaduwkanten dienend zijn en welke lichte kanten roet in het eten gooien. 

Juist nu wil ik liefdevol naar mijn schaduw kijken en zien waar zij me inspireert en verder helpt. En daar waar ik teveel energie weggeef haal ik dit liefdevol weer naar me toe. 

Manieren om Ostara te vieren

1. Maak een mooi Ostara altaar met bloesem, eieren (bewaar echte eieren niet te lang!) en een vertegenwoordiging van je plannen. Bijvoorbeeld een briefje met jouw doel voor dit jaar, een foto van het resultaat van je plannen of een tarotkaart die de verwezenlijking van jouw ideeën vertegenwoordigd.  

 

2. Ga lekker naar buiten en geniet van de zon, bloemen en het nieuwe leven om je heen. Maak een wandeling zonder muziek op je oren en luister naar de vogels, voel de grond onder je voeten en zie alle schitterende bloemen die op zijn gekomen.

 

3. Versier eieren, het symbool van vruchtbaarheid, en geef daarbij jouw intenties mee. Terwijl je de eieren versiert kan je jouw plannen visualiseren en invoelen dat de kracht in de eieren jouw helpt je doel te behalen. Eet deze eieren met je dierbaren om zo de nieuwe energie te delen.


Er zijn nog ontzettend veel manieren om Ostara te vieren, samen of alleen. Kijk maar wat het beste bij je past. Journalen is altijd een goed idee bij de jaarfeesten omdat je dan het verloop van de energie en het effect op jouw intenties kan zien. Maak er iets moois van!

 

Lente Specials

Voor dit seizoen heb ik 2 mooie massages voor je. Een heerlijke ontspanningsmassage met een vleugje elementen massage of de Japanse Gezichtsmassage. 

Ontspanningsmassage Lente (90 minuten)

Een fijne ontspanningsmassage van een uur met als afsluiter een half uur luchtmassage. Zo kom je laagdrempelig in aanraking met de elementen massages. Het element van de lente is lucht, het element van speelsheid, intellect en humor. Wil jij dit element in jezelf de aandacht geven? Dan is deze special voor jou!

Japanse Gezichtsmassage (45 minuten)

Normaal alleen in combinatie met het Resting Beauty Arrangement mogelijk, maar deze lente kan je ook los een heerlijke Japanse gezichtsmassage boeken.

Een huid die van binnenuit straalt, het is geen magie maar Japanse Gezichtsmassage.

Uredu Wellness - Massage | Zwangerschapsmassage | Reiki  Nederhemert - Zaltbommel - Delwijnen - Den Bosch - Vught - Kerkwijk - Ammerzoden - Wijk en Aalburg